Burun Estetiği (Rinoplasti) Hakkında Tüm Merak Edilenler

Burun Estetiği (Rinoplasti) Hakkında Tüm Merak Edilenler

İçindekiler
5. Burun ameliyatı sonrası

Op. Dr. Elif Seda Keskin; Günümüzde özellikle selfie çekimleri ve instagram , facebook yada whatsapp gibi sosyal platformlarda sürekli yan profil foto paylaşımlarıyla herkesin burun şekli daha da ön plana çıkmaya başladı.Bu durumda insanlar sürekli aynaya bakmasalar bile paylaşımlarına dikkat etmeye başladılar.

Ayrıca paylaşım öncesi daha güzel bir görünüme ulaşmak için photoshopların yapılmasıyla da , fotoğrafta kişilerin kendi yüzleriyle ilgili memnun olmadıkları yerler , kişinin kendisi tarafından farkedilmeye başlandı. Bu da belli bir müddet sonra rahatsızlık hissi olarak kendini gösterdi.Yüzdeki bu ön plana çıkan yerlerin başında Türkiye toplumu için burun şekillendirilmesi geldiğini düşünmekteyim.

Ülkemizde genetik olarak kemerli buruna eğilim vardır.Burun estetiği kişinin kendi isteğine bağlı olarak burun şeklinin iyileştirilmesidir.Burun şeklinden rahatsızlık duyan kişiler estetik amaçlı bir müdahale geçirerek eskisinden çok daha albenili bir burun modeline kavuşabilirler.

Burun tipleri

Burun tipleri birçok çeşittir.Biz burun estetiği öncesi burun tipini tespit eder ameliyat öncesi planlamaları bunu göre yaparız.Gaga burun , gergin burun , kemerli burun bu tiplerden bazılarıdır.

Ayrıca burun tipleri deri kalınlığına göre de kalın derili , orta kalınlıkta deri ve ince derili olarakta sınıflandırılabilir.

Burun tipleri yapılacak ameliyat esnasındaki takip hamlelerini etkilerken ; burun deri kalınlığı ameliyat sonucunu direk olarak etkilemektedir.Bu da ameliyat öncesi ön görülebilen ve buna göre hastanın yönlendirilip , bilgilendirilebileceği bir unsur olarak cerrahlar açısından çok önem arz eder.

Ameliyata nasıl karar verilir ?

Burun estetiği tüm ameliyatlar gibi kişilerin tamamen kendilerinin aldıkları bir karardır.Burun şeklinden rahatsız olan kişiler muayeneye alınır. Burda detaylı olarak ne yapılıp ne yapılamayacağı konusunda hasta bilgilendirilir. Burda çok önemli bir detay cerrahla hastanın aynı frekansta olup birbirlerini anlama gereksinimleridir.

Eğer operasyon öncesi hastanın burun şekliyle ilgili hayali ve cerrahın burun şekliyle ilgili ön görüsü birbiriyle uyuşmadıysa operasyon sonucunun hayal kırıklığıyla noktalanması olasıdır.Bu sebeple ameliyat öncesi her şeyin çok güzel olacağı imajının ve hayalinin yanı sıra , hasta mutlaka detaylı bilgilendirilmeli ve anlaşıldığından emin olunmalıdır.

Burun Estetiği Öncesi Hazırlıklar

Rinoplasti ameliyatları öncesi alınan yan profil fotoğraf çekimleriyle hazırlanan çeşitli 3 d programlar yada fotoshoplar ile burun öncesi verilecek şekil hastaya hazırlanıp gösterilebilir.

Ancak unutulmamalıdırki bu sadece tahmini bir sonuçtur ve her zaman birebir aynı görüntü elde edilemeyebilir..Sadece fikir paylaşımı açısından bu tekniğin kullanılması faydalıdır.Böylece kişi hayalindeki burbu tarifleyebilirken , cerrahında hasta isteği hakkında ön görüsü tamamlanmış olur.

Bunlar haricinde öncesi hazırlık diğer tüm ameliyatlar gibidir.Kan sulandırıcılar hekim kontrolünde stoplanır ve eğer başka sürekli ilaç kullanımı mevcut ise hastanın orderı öncesinde düzenlenir.

Burun estetiği ameliyatı nasıl yapılır ?

Genellikle kemik ve kıkırdak şekillendirilmesi gerektiği için genel anestezi tercih etmek daha akıllıcadır. Bazen çok az bir müdahale mesela sadece burun ucunda bir yer şekillendirilecek ise lokal anestezi de tercih edilebilir.Ancak lokal anestezi sadece ağrı eşiği çok yüksek hastalar için uygulanabilir.

Burun ameliyatı sonrası

Burun ameliyatı sonrası çeşitli uyulması gereken aşamalar vardır.Bir hafta kadar süreyle burun tamponu ve alçısı takılır.Bazen septuma müdahale gerektirmeyen durumlarda tampon takılmayıp sadece alçı kullanılabilir.Tampon kullanımı burun içi ve dışı şekillendirilmesinde nerelere müdahale edildiğine göre değişebilir.

İdeal burun örnekleri

Herkese göre ideal burun örneği değişkendir.Bazı yüzlerde yanaklar çok dolgun belirgin ve ön planda iken bazı yüzler daha ince ve uzundur. Bu sebeplede bazen belirgin kavisli küçük fındık burun olarak adlandırılan burun şekilleri hedeflenirken bazende boyu daha uzun sırt yapısı daha düz burun şekilleri arzulanabilir.

Ameliyatın riskleri nelerdir ?

Burun ameliyatlarının ameliyat esnasında karşılaşılabilecek ve uzun vadede oluşabilecek riskleri vardır.Kısa dönemde oluşabilecek sorunlar enfeksiyon , hematom ve anesteziye bağlı problemler olabilir.Özellikle tampon kullanımı hematomu engellerken , reçeteye uyulması da enfeksiyon için önlem oluşturmaktadır.

Burun ameliyatı diğer ameliyatlara göre daha uzun vadede sonuçlarını belli eden bir müdahaledir.İlk ay ödemin çoğu kaybolsa da genellikle gerçek burun şekli 6. ayda belli olmaya başlarken , burnun tam olarak oturması en az 1 sene sürmektedir.

Burun şekillendirilmesi ardından burnun iyileşme süreci de bir o kadar önemlidir.Burun bir başka yumuşak doku gibi tek bir komponentten oluşmaz.Kıl kökleri , mukoza , deri , kıkırdak , kemik , ter bezleri , konkalar gibi birçok farklı oluşumu bir arada içerir.Bu sebeple de iyileşme süreci de ameliyat kadar burun şekillenmesinde rol oynayan süreçlerdendir.

Bu sebeplede burun ameliyatı sonrası burnun her türlü darbeden korunması çok önemlidir.

Burun estetiğinde hangi ameliyat teknikleri vardır ve nasıl karar verilir?

Burun estetiğinde kapalı , açık ve karma ameliyat modelleri vardır.Kliniğimde 3 ameliyat tipini de yapmaktayım.Ancak bu seçim yapılırken oldukça dikkatli olunmalıdır.Kişini burun yapısı yanında her müdahalenin kendine göre artısı ve eksisi vardır.Bunlar değerlendirilmelidir.

Kapalı teknik rinoplasti ameliyatlarinda burun iskelet yapisini koruyan pitangu ligamanı korunurken , açık rinoplasti ameliyatlarında daha geniş bir görüşe sahip olunduğundan örneğin sekonder veya tersiyer rinoplastilerde tüm ayrıntılara müdahale edilebilir.Teknik seçiminde bir diğer rol oynayan faktörde cerrahın tecrübesidir.Ayrıca kişini kalın veya ince derili olması da teknik seçiminde önemlidir.

İyileşme süreci

Burun operasyonu sonrası ileri derece ağrıyla pek sık karşılaşilmasa da ödem ve morluk görülmesi son derece doğaldır.Burun üzerinde alçı olup burun derisine baskı uyguladığı için bu ödem ve morluk , daha serbest ve ince derili olan göz çevresinde belirginleşebilir.

Buz uygulamalarıyla genellikle bu morlukların önüne geçilebilir.Ortalama 1 hafta içerisinde tampon ve alçılar çıkarılır.Genelde ekstradan 1 hafta daha bant uygulanmasına devam edilir.Bu süreçte ayrıca bir okyanus suyu spreyi yardımıyla burun içini hep temiz tutulması sağlanır.Ardından geriye kalan tek unsur burunu korumaktır.6 ay süreyle herhangi bir darbe alınmamasına özellikle dikkat etmek gerekir.

Ayrıca 3 ay kadar mümkün mertebe gözlük kullanımından kaçınılmalıdır.Hafif derece spora 2. hafta başlanabilirken , ağır kardiyo egzersizlerine başlamak için en az 1 ay beklenmesi uygundur.

Rinoplasti ile gelen sonuçlar kalıcı mıdır ?

Rinoplasti ile burun şekillendirilmesi sonuçları , dolgu yada botoks uygulamaları gibi geçici değil kalıcı sonuçlardır.Ancak şu da bir gerçektir ki zaman içerisinde tüm organlarda görülen değişiklikler gibi burun ucunda da çok uzun vadelerde değişiklikler görülebilir.Genel olarak bunlar yaş almaya bağlı ortaya çıkar , minimal değişimlerdir ve ek müdahale gerektirmezler.

Anestezi yapılır mı?

Sadece tip müdahalelerinde veya sadece burun kanadı küçültmede bazen lokal anestezi tercih edilse de ; tüm rinoplasti aşamaları için genel anestezi kullanmak hasta için en konforlu seçimdir.

Moda burun tipleri

Hokka burun , romalı burnu , kalkık burun ve fındık burun gibi birçok toplumca beğenilen burun çeşidi sayılabilir.Türkiye de beğenilen burunların genel ortak noktası genelde burunların kavisli ve kalkık olmasıdır.Ancak unutulmamalıdır esas arzulanan burnu , zaten hali hazırdaki bir tipe benzetmek değil , sizin yüzünüze en iyi gidecek şekilde size özel ve has olan burnunuzu şekillendirmektir.

Hamile iken estetik yaptırabilir miyim ?

Verilecek olan anestezi ve sonrasında kullanılacak ilaçlar dolayısıyla hamile ile iken estetik ameliyat ve müdahalelerin ertelenmesi önerilir.

Nefes problemleri nelerdir ?

Nefes problemleri birçok faktöre bağlı olabilir.Burun orta hattında septum adı verilen kıkırdak bir yapı vardır.Bu yapının eğriliği veya düz olsa bile yeteri kadar sağlam olmaması sebebiyle burun desteğini tam olarak oluşturamaması burunda nefes problemi oluşturur.

Bunun haricinde konka adı verilen burun etlerinin büyümesi , büllöz konka adı verilen et içinde hava olması da nefes problemi yaratır.Ayrıca üst alar kıkırdakların da yapı zayıflığı özellikle nefes alırken problem yaşanmasına sebep olur.

Rinoplasti yapılırken bu aşamaların her birine müdahale edilerek çözüm üretmek mümkündür.

Nefes almada zorlanmaya sebep olupta ameliyat esnasında tek çözüm olmayan unsur alerjik reaksiyonlardır.Büyüyen burun etleri her ne kadar yakılıp veya kırılıp , lazer radyofrekans yöntemleri kullanılarak küçültülsede , allerjik etmene tekrar maruz kalmayla tekrar büyüyebilir.Bu gibi bir durumla karşılaşmamak adına allerjik faktör operasyon sonrası mümkünse ortamdan uzaklaştırılmalıdır.

Burun ameliyatı sonrasına nefes problemleri çözülür mü?

Burun estetiği öncesinde burun içi muayenesi ve kanat muayenesi önem arz eder.Eğer kişide orta hatta eğrilik, burun etlerinde büyüme yada burun kanatlarındaki zayıflığa bağlı olarak nefes esnasında çökme varsa bu aşamalara da mutlaka müdahale edilmesi gerekir.

Böylece kişi estetik operasyon ile aynı seans içerisinde daha rahat bir nefese de kavuşur.Zaten şu da bir gerçektirki , burnun iç kısmı nasılsa , dışı da aynıdır. Eğerki dışta belirgin bir eğrilik var ise bu genelde zaten iç kaynaklıdır.Bu yüzden de dışı düzeltmek için öncelikle içi düzeltmek gerekir.Böylece hem nefes açma hem de estetik aynı seansta yapılmış olur.

Kemerli burun nedir, çözülür mü?

Kemerli burun yan profilden bakıldığında belirgin bir kemik çıkıntının görüldüğü burun şeklidir.Normalde tibbi olarak hump olarak nitelendirilen bu bölge toplum arasında kemerli burun yada hörgüç olarak anılır.Çözümü birkaç çeşittir.

Bir cihaz olan piezzo kullanılarak , piezzo tekniği ile bu hump eritilebilir. Ya da klasik yöntemlerdeki gibi kemik , kemik keski aletleri ile alınır.Bir diğer yöntem ise törpü yöntemidir.

Eğerki kemik hump daha az ise törpü yöntemi de oldukça başarılı sonuçlar verebilir.Bazen de bu humpın çoğunu kıkırdak çatı oluşturabilir.Bu gibi durumlarda özel kıkırdak makaslarıyla da hump ortadan kaldırılabilir.Bu tekniklerden hangisinin tercih edileceği burun yapısına göre belirlenir.

Kapalı teknik mi , açık yöntemle ameliyat mı tercih edilmeli ?

Hem kapalı hem açık teknik kullanılan bir cerrah olarak her ikisinin de avantaj ve dezavantajları olduğunu düşünmekteyim.

Açık teknik çok daha fazla görüş açısı sağlar aynı zamanda çeşitli greftleri kullanırken açık teknikte yerleştirme kolaylığı bulunmaktadır.Bunun yanı sıra ödem daha uzun sürer ve pitangu ligamanı kesildiği için onarım ihtiyacı doğmaktadır.

Kapalı tekniğin en büyük avantajı iyileşme süresinin hızlılığı ve pitanguy ligamanının korunmasıdır.Bu ligaman aynı kas tendonları gibi burun ucuna destek olan ve onu ayakta tutan bir ligamandır.Kapalı rinoplastide ödem süresi de açık rinoplastiye nazaran kısadır.Ancak bunların yanı sıra büyük değişiklikler planlanan burunlar için hem ameliyat süresini uzatır hemde kullanım ihtiyacı olan greft büyüklük ve sayısını azaltabilir.

Rinoplasti sonrası kesi izi kalır mı?

Kapalı rinoplastide dışarıdan bir kesi olmadığı için herhangi bir iz kalmaz .Ancak açık rinoplastide de burun ucunda çok minimal bir kesi yapıldığı için sonraki dönemlerde belli belirsiz bir iz kalır.Bu genellikle kişileri rahatsız etmez.

Burun Estetiği Yaş Sınırı Var mıdır?

18 yaşa kadar kıkırdak ve kemik gelişimi devam ettiği için 18 yaş öncesi acil bir durum olmadıkça rinoplasti ameliyatı önerilmez.Eğer ameliyat sonrası gelişim devam eder ise burun şekli bozulabilir.

Tamponsuz Burun Estetiği nedir ?

Burun estetiği sonrası genellikle septumu orta hatta tutmak için veya septal kanamaları engellemek için 3 ila 7 gün süreyle tampon kullanılır.Ancak tipplasti uygulamaları gibi yada orta hatta herhangi bir müdahalede bulunulmayacak durumlarda tampon kullanılmadan da operasyon bitirilebilir.

Burun estetiği sonrası tampon kullanımı zorunlu değildir , ancak genellikle hastayı kanama yada tekrar eğilme gibi komplikasyonlardan korumak için kullanılır.

Burun estetiği hangi durumlarda yapılmalıdır?

Burun estetiği burun şeklinden memnun olmayan 18 yaşını doldurmuş kişilerde uygulanabilir.Eğer kişinin ameliyata engel teşkil edecek bir ek hastalığı yok ise yapılabilir.

Lazerle burun ameliyatı nasıl olur ?

Aslında burda bir terim karmaşası mevcuttur.Lazer ile bir burun ameliyat çeşidi yoktur.Lazer operasyonun hiçbir aşamasında kullanılmaz.Operasyon öncesi veya sonrası çok kalın derili bazı adaylarda karbondioksit lazer uygulanarak deri de bir miktar küçülme sağlanabilir.

Ameliyat sonrası bakımlar nasıl olur ?

1 hafta kadar tampon ve alçı kullanılır .

1 hafta kadar baş daha yukarıda uyunması ;

Hemen ameliyat sonrası 20 dakika buz uygulaması 20 dakika dinlenme turlarıyla devamlı soğutma ;

Bir ay müdettince okyanus suyu ile burun temizliği ;

1 hafta müddetince tavsiye edilen kremlerle burun temizliği önerilir.

Burun estetiği yaş sınırı var mıdır?

Estetik yapılarak şekillendirilen burnun yeni kıkırdak ve kemik oluşumu ile bozulmasını engellemek amaçlı rinoplasti adaylarının 18 yaşını doldurmuş olması gereklidir.

Şehir dışından gelebilir miyim ?

Şehir dışı yada yurtdışından gelerek burun ameliyatı olunabilir.Bu operasyon için kontroller dahil 5 ila 7 günün ayrılması kafidir.

Ameliyat için en uygun mevsim hangisidir?

Herhangi bir mevsim ayrımı yoktur.Sadece ileri derece yağlı cilde sahip kişiler , buruna takılan alçı ve sıcak hava etkisini birleştirmemek için , müdahaleyi yaz döneminden sonraya erteleyebilirler.

Ameliyat sonrası koku kaybı olabilir mi?

Genellikle böyle bir durumla karşılaşılmaz , çok nadiren de olsa anatomik olarak anormal yapıya sahip bazi kişilerde bu durum gözlenebilir.Genellikle bu durum ödeme bağlıdır geçicidir.

Tipplasti ( burun ucu estetiği ) nedir ?

Bazen burun dorsumu adı verilen burun sırt kısmına hiçbir müdahaleye gerek olmaz.Zaten düz veya hafif kavislidir. Ancak bu muntazam dorsuma karşın burun ucu , burun tip olarakta adlandırılan kısım , geniş veya düşüktür.Yani müdahaleye gerek vardır.

Bu gibi durumlarda sadece burun ucuna estetik girişim planlanır.Bu da burun ucu estetiği yada tipplasti olarak adlandırılır.

Burun dolgusu nerelere yapılabilir?

Burun dolgusu ile de burun şekillendirmek mümkündür.Sırttaki kemerli burun görüntüsü gölgenebilir. Ayrıca burun ucuna yapılan müdahalelerle burun ucu kaldırılırken , burun ucunda dolgu uygulamasıyla tripod (üçgen ) görüntüsüde yakalanabilir.

Ortalama olarak 10 dakikalık bır işlemdir.Öncesinde uygulanan lokal anestezik kremlerlede işlem sırasında ağrı önlenmiş olur.Sonrasındaysa ödem ve şişlikle pek karşılaşılmaz.Hızlı ve pratik bir uygulamaladır. Ancak herkese önerilmez.

Çeşitli burun tiplerinde çok iyi sonuçlar elde edilirken , bazı burun tipleri için de burun dolgusu uygun değildir.Bu muayene sonucu anlaşılır.

Ameliyat sonrası burun masajı

Ameliyat sonrası burun masajı şart değildir ancak ödemin hızlı dağılması için önerilir.Masajda yapılırken en çok dikkat edilmesi gereken unsur , masajın düz ve yukarı doğru yapılmasıdır.

Böylece hem yer çekimi etkisiyle hemde burun derisi kalınlığı sebebiyle altta toplanan ödem yukarı doğru dağıtılmış olur.Ödem masajla beraber daha hızlı geriler.Ancak bilinmelidir ki masaj yapılsa da yapılmasa da ödem gerileyecektir.Masaj elzem bir kural değildir.

Ameliyattan sonra kontrol için tekrar gelmem gerekir mi?

  1. hafta tampon ve alçı çıkarımı için , 2. hafta ise rutin kontrol amaçlı uğramak gerekir.Bunu takip eden zamanlardaysa 1. ay, 3.ay , 6.ay ve 1. yıl takip amaçlı uğranabilir.

Morarma ve şişlik olur mu?

Morarma ve şişlik ameliyat esnasında müdahaleye bağlı olduğu kadar kişinin kendi genetik yapısıyla da alakalıdır.Bazen hiç görülmezken bazen belirgin ödem ve morarma olabilir.Ancak azda olsa çokta olsa 1 hafta içerisinde gerilerken , takip eden 2. haftada oldukça azalır.

Dikiş ne zaman alınır ?

Kapalı rinoplasti uygulamalarında dışarıda herhangi bir kesi olmadığı için dikiş alınması da gerekmez.Açık uygulamalarda ortalama 1 hafta sonra sütürler alınır.

Burun estetiği doktoru nasıl seçmelidir?

Burun estetiği doktoru araştırılarak veya tavsiye üzerine seçilebilir.Kişinin operasyon öncesi cerrahıyla iletişim kurabilmesi ve birbirini anlayabilmesi çok önemlidir.Ülkemizde burun estetiği estetik cerrahlar ve KBB uzmanları tarafından yapılmaktadır.

Kepçe kulak ameliyatı aynı anda yapılabilir mi?

Burun ameliyatı kepçe kulak ameliyatı ile aynı anda yapılabilir.Birbirlerini etkileyecek lokalizasyonda değildirler.

Erkek ile kadın arasında operasyon yaparken fark var mı ?

Erkek ve kadın rinoplasti operasyonları teknik olarak aynı olsada işlem olarak farklıdır.Örneğin bayanda sırt kısmı isteğe göre hafif veya az kavisli olsada erkekte feminenliğe kaymasına engel olmak için daha düz bir sırt hedeflenir.Aynı şekilde burun ucu kalkıklığı kadında arzulanan bir unsurken erkekte çok daha dikkatli ayarlanması gereken bir faktördür.

Burun ucu botoksu nedir ?

Burun ucu botoksu burun ucunu kaldırmada kullanılan uygulamalardandır.Herkeste işe yaramayabilir, bu yüzden işe yarayacak hastaları dikkatli seçmek gerekir.Burun ucunda septumu üst dudak kısmın bağlayan bir kas vardır.

Bu kas bazı kişilerde yapısal olarak gergin yada kısadır.Konuşurken burun ucunun hareket etmesi bu kasın gerginlik işaretlerindendir.Bu tarz durumlarda kasın bloklanması oldukça güzel görsel sonuçlar doğurur.Kasın rahatlatılmasıyla burun ucu yukarı taşınır.Tekrar gerektiren bir uygulamadır.

Burun ucu düşer mi ?

Burun ucu açık veya kapalı rinoplastide postop dönemde düşebilir.Bunun önlenmesi için cerrahi tekniğe bazı fazladan tedbirler eklenmesi gerekir.Genellikle kişiye göre değişen bazı ameliyat teknikleri ameliyata ilave edildiğinde burun ucunda uzun vadede herhangi bir düşme gözlenmez.Buna burun yapısına göre cerrah karar verir.

Burun törpüleme nedir?

Burun sırtında kemerli burun olarakta adlandırılan burunlar bir yana , sırtında çok az bir kemik çıkıntısı olan burunlar vardır.Bunlar kemik kesileriyle alınmak yerine basit törpüleme işlemleriylede ortadan kaldırılabilirler. Törpüleme , daha az morluk ve daha hızlı bir iyileşme süreci barındırır.Özellikli burunlarda törpüleme yöntemi tercih edilebilir.

Eğri burunda başarı oranı

Eğri burun yapıları özellikle septumun düzeltilmesiyle orta hatta taşınır.Ayrıca eğriliğe sebep olan spur , kemik ve kıkırdak yapıların çıkarılmasıylada tekrarın önüne geçilmiş olunur.

Ancak unutulmamalıdır ki tüm önlemler alınsa da eğri kıkırdak yapısına sahip burunlar nadiren de olsa tekrar üreme yaparak yine eğilebilir.Fakat bu eğim tekrar etse bile eskisi kadar belirgin ve rahatsız edici olmayacaktır.

Rinoplasti ameliyatı ne kadar sürer ?

Burun şekline ve müdahalenin aşamalarına göre aynı zamanda teknik seçimine göre değişkendir.Ortalama olarak 1 ila 3 saat arası değişkenlik gösterir.

Ameliyatsız evde tedavi ile burun düzelir mi?

Ameliyatsız dolgu ve botoks yöntemleri yada iple askılama ile burun şekli iyileştirilebilir.Ancak bu tedaviler haricinde evde uygulanabilecek herhangi bir tedavi yöntemi yoktur.

RİNOPLASTİ, SEPTORİNOPLASTİ, SEPTOPLASTİ birbirinden farkı nedir ?

Rinoplasti sadece burun estetiğini , septoplasti ise sadece nefes açma cerrahisini ifade eder.Her ikisinin aynı seansta yapılması ise septorinoplasti olarak değerlendirilir.

Burun estetiği fiyatları ortalama ne kadar?

Burun estetiği fiyatları kullanılacak cerrahi yönteme göre , kaçıncı kez burun ameliyatı geçireceğine göre ve nefesle ilgili yada burun etleriyle ilgili müdahalede bulunup bulunulmayacağına göre değişebilir.

Burun tamponu ne işe yarar?

Burun tamponu özellikle orta hat , septum eğriliklerinin düzeltilmesi sonrası burnun kalıp gibi düzgün iyileşmesinde kullanılır.Bu içten alçılama gibi düşünülebilir.Bunun yanı sıra septuma bası yaparak hematom gibi komplikasyonlarında önüne geçilmesini sağlar.

Burun tamponu çıkarma acıtır mı?

Yeni nesil silikon tamponlar silikon yapısı sebebiyle kolayca kayar.Ortalarının boş olması da kişinin operasyon sonrasında bile rahatça nefes almasını sağlar.Ayrıca burun ameliyatı sonrası kullanılan yumuşatıcı krem ve spreylerde kolay kaymayı kolaylaştırır.Böylece tampon çekilirken eskisi gibi tariflenen acılar geride bırakılmış olunur.

Burun ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?

Ameliyat sonrası erken dönemde verilen ilaçların kullanımı ve buz uygulamasına dikkat etmek gerekir.Uzun vadede ise burnun korunmasına ve darbe alınmamasına dikkat etmek gerekir.

Burunda tampon varken nefes alınır mı?

Silikon tamponlarda orta hatta nefes almayı sağlamak için boşluklar vardır.Bu sebeple rahatlıkla tampon varkende nefes alınabilir.Okyanus suyu spreyle günlük temizlik yapılması da bu boşlukların kabukla dolup nefes almayı engellemesinin önüne geçmek içindir.

Burun ameliyatı çok acı verir mi?

Burun içini oluşturan mukoza çok hızlı yenilen bir yapı olduğu için 1 hafta sonra burun yaraları genel olarak toparlanmış olur.Eğer burun içine müdahalede bulunulduysa veya septum eğriliği ileri düzeyse ve bu düzeltildiyse , kişiler ilk bir hafta baş ve damak ağrısı tarifleyebilirler.Bu çok şiddetli olmayan ağrılar ise basit ağrı kesicilerle ortadan kaldırılır.

Rinoplastide amaç nedir?

Rinoplastide amaç kişinin nefes almasını optimum düzeyde tutarken , mevcut burun şeklinin daha iyi olacak şekilde şekillendirilmesi ve kendine has hala doğal ama daha havalı ve albenili bir burun elde edilmesidir.

Rinoplasti Ameliyatından önce fotoğraf çekilmesi gerekir mi?

Her estetik ameliyat gibi mutlaka öncesi fotoğraflanmalı , fotoğraf üzerinden ne yapılıp ne yapılamayacağı detaylı konuşulmalı ,gerektiğinde ameliyat esnasında kişinin ayaktaki burun yapısına ulaşılabilinmelidir. Ameliyat esnasında kişi uzandığı için , burun yapısı pozisyonel olarak değişik görünür.Bu sebeple gerektiğinde ameliyat öncesi fotoğraflara açılıp bakılmalıdır.

İpliklerle rinoplasti yapılabilir mi?

Çeşitli yüz germe ipleriyle elbette burunda askılanabilir. Rinoplasti operasyonlarından çekinen kişilerde bazı özellikli burunlarda alternatif olarak kullanılabilir.

Ne tür sorunlar estetik ile düzeltilebilir?

Burun boyunun çok uzun olması, burun ucunun düşük olması ,burun sırtında kemer olması , geniş burun yapısı , büyük burun kanatları gibi birçok burun şekliyle ilgili sorun burun estetiğle iyileştirilebilir.

Burun ameliyatı sonrası 2. kez ameliyat olunabilir mi?

Burun estetiği sonrası sorun yaşandığında 2 veya 3 . kez burun operasyonu geçirilebilinir. Ancak her defasında anatomik yapışıklıkların açılması gerektiği için operasyon bir tık daha zora girecektir.Dahası gerektiğinde kaburga veya kulaktan kemik veya kıkırdak almak gerekebilir.

sponsor reklam

Benzer Yazılar

Spa ve Masaj Hizmeti

Spa ve Masaj Hizmeti

Epilasyon ve İstenmeyen Tüyler

Epilasyon ve İstenmeyen Tüyler

Kaliteli  Protez Saçlar Oscar Hair’de En Uygun Fiyatlarla Yapılıyor

Kaliteli Protez Saçlar Oscar Hair’de En Uygun Fiyatlarla Yapılıyor

ISO Sertifikasının Çıkışı ve Belgelendirme Kuruluşları

ISO Sertifikasının Çıkışı ve Belgelendirme Kuruluşları

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir